• 1398/07/23 - 10:58
  • تعداد بازدید : 2667
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

خبر خوش رئیس نظام دامپزشکی استان تهران برای دامپزشکان بیکار: جذب ۵۰۰ مسئول فنی بهداشتی در سطح استان/ متقاضیان مراجعه نمایند

«دکتر رامین سلامتی» افزود: از همین تریبون به همه همکاران دامپزشک اعلام می‌کنیم که اگر راغب هستند به‌عنوان مسئول فنی بهداشتی در واحدهای مرغداری و دامداری حضور داشته باشند، به نظام دامپزشکی استان مراجعه نمایند ...

حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: چند روز پیش بود که نظام دامپزشکی استان تهران فراخوانی را به منظور ثبت‌نام و انجام روند احراز صلاحیت و رتبه‌بندی همکاران دامپزشک متقاضی اشتغال به عنوان مسئول فنی بهداشتی صادر نمود. در این فراخوان آمده بود که طی هماهنگی و تعامل اعضای شورای نظام دامپزشکی استان با اداره کل دامپزشکی استان تهران در خصوص اجرای «ضوابط، مقررات و شیوه نامه احراز صلاحیت مسئولین فنی بهداشتی» جهت فرآیند صدور پروانه بهداشتی بهره‌برداری مراکز نگهداری و پرورش دام، از همکاران دامپزشک متقاضی اشتغال به عنوان مسئول فنی بهداشتی به منظور ثبت نام و انجام روند احراز صلاحیت و رتبه‌بندی دعوت می شود به واحد مربوط در نظام دامپزشکی استان تهران واقع در خیابان فلسطین بعد از بزرگمهر، کوچه شمشاد، پلاک 5، طبقه اول مراجعه نمایند.

رئیس نظام دامپزشکی استان تهران اجرای این طرح را در راستای ساماندهی واحدهایی می‌داند که از خدمات دامپزشکی برخوردار می‌شوند. به گفته «دکتر رامین سلامتی» در حال حاضر خیلی از این واحدها دکتر دامپزشک دارند اما پاسخگو نبوده، ساماندهی نشده و پروانه ندارند. وی در گفت‌وگو با حکیم مهر به بیان جزئیات اجرای طرح می‌پردازد:

حکیم مهر: به نظر می‌رسد شورای نظام دامپزشکی استان تهران در دوره جدید، تا این لحظه هماهنگی قابل قبولی را ارائه کرده است. ارزیابی شما به عنوان رئیس این شورا چیست؟

قبل از هر چیز از رسانه وزین حکیم مهر که نقش ویژه‌ای در اطلاع‌رسانی و همچنین تبیین رسالت‌های دامپزشکی کشور در ارائه خدمات بهداشتی دارد، تشکر می‌کنم. خوشبختانه ترکیب دوره جدید شورای نظام استان تهران از اعضای تشکل‌های مختلف دامپزشکی تشکیل شده است، کمااینکه در این ترکیب، رئیس انجمن داروخانه‌داران دامپزشکی، همکاران فعال در حوزه دام کوچک، دام بزرگ و مایه‌کوبی و همکاران باتجربه بخش دولتی را داریم. این تنوع حوزه فعالیت اعضا منجر به ایجاد ترکیب بسیار خوبی شده است که قادر است در زمینه‌های مختلف، کارهای بر زمین مانده را به دوش بکشد و به نتیجه برساند.

حضور دکتر واعظی در اداره کل دامپزشکی استان تهران، با توجه به اینکه ایشان از پیشکسوتان بخش دولتی و سابق بر این معاون سازمان نظام دامپزشکی بودند، یک غنیمت است، چرا که ایشان اشراف و آشنایی کاملی با بخش خصوصی، آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های دامپزشکی کشور و خصوصاً آیین‌نامه نظارت بهداشتی دامپزشکی دارند. در شورای نظام دامپزشکی استان تهران نیز خوشبختانه افرادی مثل دکتر کرمی را داریم که همزمان مسئولیت معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان را بر عهده داشته و تجربه بالایی دارند؛ همچنین خانم دکتر رودحله که همزمان ریاست اداره تشخیص و درمان اداره کل دامپزشکی استان را بر عهده دارند و در شورا حضور فعالی دارند.

حکیم مهر: مهمترین دغدغه شورای نظام استان تهران در ابتدای تشکیل آن چه بود؟

از بدو آغاز به کار دوره چهارم شورای نظام دامپزشکی استان تهران، یکی از فعالیت‌هایی که نظام با آن دست به گریبان بود، بحث ماده ۵ قانون نظام جامع دامپروری یعنی صدور پروانه‌های اماکن دامی بود. متاسفانه در این زمینه با توجه به سوابق فعالیت‌های نظام استان، بایگانی خوبی در اختیار این دوره قرار نگرفت و وضعیت پروانه‌ها و دبیرخانه آن با مشکلاتی همراه بود؛ با شروع فعالیت شورا در دوره جدید و با کمک و حمایت‌های مدیر کل محترم دامپزشکی استان، دکتر کرمی و سایر اعضای شورا از جمله دکتر رفیعی، دکتر نعمت‌الله، دکتر بی‌طرف، دکتر مشکوة، دکتر رئوفی و خانم دکتر رودحله که نقش بسیار فعالی در کمیسیون داشتند، وقت زیادی برای ساماندهی این امر اختصاص یافت که خوشبختانه بعد از ۳ ماه این فرایند در مسیر خوبی قرار گرفت. در اینجا لازم است از دکتر رئوفی که بعد از بازنشستگی، مسئولیت صدور پروانه‌های اماکن دامی در استان تهران را با تجربه بالای خود پذیرفتند، تشکر نمایم. در حال حاضر وضعیت دبیرخانه و روند گردش کار روی نظم خاصی قرار گرفته است.

حکیم مهر: ماجرای فراخوان اخیر نظام دامپزشکی استان تهران در خصوص جذب مسئولین فنی بهداشتی چیست؟

ما در این مدت با برخی مباحث مواجه شدیم؛ مطابق آیین‌نامه نظارت بهداشتی دامپزشکی، کلیه اماکن دامی و واحدهای تولیدی ملزم به حضور ناظر بهداشتی هستند و باید مسئول فنی بهداشتی دامپزشک داشته باشند. پیش از این در اداره کل دامپزشکی استان تهران، تا حدی در حوزه واحدهای مرغداری کار شده بود ولی طی جلسات فنی که با اداره کل دامپزشکی استان تهران داشتیم، این بحث را بررسی و یک تفاهم‌نامه منعقد کردیم که به‌عنوان مثال هر واحد دامداری باید چه تعداد دامپزشک داشته باشد؟ به عنوان مثال برای یک واحد مرغداری گوشتی ۲۰ هزار قطعه‌ای، توجیه‌پذیر نبود که یک دامپزشک به صورت تمام‌وقت داشته باشد، کمااینکه بعضی از زمان‌ها سالن خالی است، بحث ضد عفونی مطرح است و نیازی به حضور یک دامپزشک تمام‌وقت احساس نمی‌شد. ما همین آیین‌نامه را با یک تفاهم‌نامه با اداره کل تهران در مسیری بردیم که هم تولیدکننده بتواند از خدمات دامپزشکی بهره‌مند شود، هم از لحاظ اقتصادی برای او مقرون به صرفه باشد و هم اینکه آن واحد تحت نظارت خدمات بهداشتی دامپزشکی باشد. یعنی یک منفعت دو طرفه را بین دامپزشکی و بهره‌بردار که همان تولیدکننده است، ایجاد کردیم. خوشبختانه دستورالعمل از طرف اداره کل ابلاغ شد و ما کار را انجام دادیم؛ یک فراخوان صادر کردیم که تا این لحظه تنها ۹ دامپزشک مراجعه نموده‌اند.

از همین تریبون به همه همکاران دامپزشک اعلام می‌کنیم که اگر راغب هستند به‌عنوان مسئول فنی بهداشتی در واحدهای مرغداری و دامداری حضور داشته باشند، به نظام دامپزشکی استان تهران مراجعه کنند که مسئولیت آن با آقای معادی‌نیا است؛ مدارک خود را ارائه کنند تا مشغول به کار شوند.

حکیم مهر: نقطه قوت این طرح در کجاست؟

در گذشته عموماً مسئولین فنی بهداشتی حضور تمام‌وقت نداشتند و بهره‌بردار گلایه‌مندی‌هایی داشته و اعلام می‌کرده که صرفاً پول پرداخت می‌کند. در این تفاهم‌نامه برخی وظایف برای مسئول فنی بهداشتی تعریف شده که وی را موظف به حضور تمام‌وقت و ارائه خدمات و نظارت بهداشتی بهینه می‌کند؛ به این معنا که مسئول فنی بهداشتی صرفاً به‌عنوان فردی دیده نشده که باید مبلغی را به او پرداخت کنند تا حضور پیدا کند، بلکه به شکل عملیاتی در خدمت تولید و نظارت بهداشتی قرار می‌گیرد.

حکیم مهر: مسئولین فنی بهداشتی برای شرکت در این فراخوان به چه مدارکی نیازمند هستند؟

طبق قانون آیین‌نامه نظارت بهداشتی دامپزشکی مسئول فنی بهداشتی یک کار تمام‌وقت است و فقط دامپزشکان و افرادی که مدرک عمومی دکترای دامپزشکی دارند، می‌توانند برای تصدی این کار مراجعه کنند.

حکیم مهر: میزان دستمزد پرداختی به مسئولین فنی بهداشتی در این طرح چقدر پیشبینی شده است؟

حقوق مطابق آیین‌نامه نظارت بهداشتی دامپزشکی و کار به صورت تمام وقت است؛ یعنی همکاران نباید به آن به‌عنوان شغل دوم نگاه کنند. ما برای تمدید این قراردادها نظر اداره مربوطه در اداره کل دامپزشکی استان را می‌خواهیم، از نظر اینکه آیا همکار ما حضور داشته، گزارش‌ها را به موقع داده و وظایف حاکمیتی را که بر عهده داشته، انجام داده است یا خیر.

حکیم مهر: آیا حقوق مسئولین فنی بهداشتی در این طرح بهصورت ثابت پرداخت می‌شود یا بر مبنای تعداد بازدیدها؟

حضور مسئولین فنی بهداشتی ثابت است؛ در واقع مسئول فنی بهداشتی نماینده بخش دولتی برای نظارت بهداشتی در واحد محسوب می‌شود و یک‌سری چک‌پرینت و وظایف به خصوص بر عهده دارد و دائماً باید آن کارها را انجام دهد. برخی بیماری‌ها است که باید گزارش کند و امور مربوط به بحث باقیمانده‌ها را به صورت تمام‌وقت اطلاع دهد، یعنی به شکل بازدیدی نیست. ضمناً مسئول فنی بهداشتی اجازه اخذ پروانه دیگری از سازمان دامپزشکی را ندارد، بنابراین امکان اینکه حقوق او به صورت موردی به وی پرداخت شود، وجود ندارد.

حکیم مهر:‌ برآورد شما از تعداد مورد نیاز مسئول فنی بهداشتی دامپزشکی چقدر است؟

مطابق فراخوان، برآورد ما این است که ۵۰۰ ظرفیت خالی در استان تهران وجود دارد که می‌تواند پر شود و منتظر هستیم که متقاضیان مراجعه نمایند.

حکیم مهر: به‌عنوان حرف آخر...

این یک کار بزرگ برای ساماندهی واحدهایی است که از خدمات دامپزشکی برخوردار می‌شوند. در حال حاضر خیلی از این واحدها دارای دکتر دامپزشک هستند اما متاسفانه این دامپزشکان پاسخگو نبوده، ساماندهی نشده و پروانه ندارند. با اجرای این طرح یک ساماندهی در این حوزه رخ می‌دهد و قطعاً اثرات مثبت آن برای مردم عزیز و برای مصرف‌کننده نهایی محسوس خواهد بود.

برخی افراد مباحثی در خصوص افزایش قیمت تولید مطرح می‌کنند اما چیزی که همواره دغدغه ما بوده و تمام دستگاه‌های نظارتی بر روی آن تاکید دارند، بحث ارتقاء کیفیت و سلامت محصول نهایی است که به دست مصرف‌کننده می‌رسد. هزینه پرداختی به مسئول فنی بهداشتی بر روی فرآورده نهایی در مقایسه با سایر هزینه‌ها مبلغ قابل توجهی محسوب نمی‌شود.

حکیم مهر:‌ ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.

 

  • گروه خبری : اخبار حوزه دامپزشکی
  • کد خبر : 244979
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه